Rome, de prachtige Vaticaanstad

januari 16, 2018 Geen reacties

Een stedentrip Rome behoort tot de best bezochte stedentrips ter wereld. Deze stad telt vele historische bezienswaardigheden. Dagelijks arriveren tienduizenden bezoekers Rome. Extra bijzonder is Rome voor gelovigen omdat er buiten de vele prachtige kerken ook het Vaticaanstad bevindt. Deze dwergstaat geeft een extra dimensie aan een stedentrip naar Rome. De wegen in Rome zijn niet voorbereid op het verkeer uit de 21e eeuw. Het is zogezegd erg chaotisch en al claxonnerend probeert men zich een weg te banen door de drukte. Er zijn veel winkels en kantoren in het centrum gevestigd waardoor er veel mensen daar moeten zijn. Ontzettend veel toeristen zijn er die zich concentreren op de vele bezienswaardigheden in de stad.

Enkele bezienswaardigheden

  • Rondleiding in het Colosseum. Maak een wandeltocht over de terreinen waar een belangrijk deel van de geschiedenis van Rome zich heeft afgespeeld.
  • Bezoek het Vaticaan. Het Vaticaan is niet alleen pracht en praal. Haar geschiedenis zit vol met duistere verhalen over bedrog en lust.
  • De Sint Pietersbasiliek. Dit is de belangrijkste tempel van het christendom en is gebouwd in de Renaissance stijl met een centrale koepel die de horizon van Rome domineert.
  • De Trevifontein. De mooiste fontein ter wereld. Wanneer je hier een muntje via je linkerschouder in de fontein gooit ben je verzekerd van een terugkeer in de prachtige oude stad Rome.
  • Spaanse Trappen. 138 treden telt de Scalinate de Spagna en wordt vaak gebruikt als een welverdiend rustpunt. Het uitzicht op de Piazza di Spagna is werkelijk prachtig te noemen.

Doe als de Romeinen

Een heerlijke dag doorbrengen in Rome kun je doen zoals de lokale bewoner, rustig wandelen door de historische straten, een bolletje “gelato”(schepijs) te proeven, een cappuccino in een schattig cafeetje te drinken op een zonnig plein. In een typisch “trattoria” met een buitenterras kun je heerlijke huisgemaakte pasta eten. Of neem een “panino”(een broodje) of een lekker stukje pizza mee naar een rustgevend park.

Over ons: Bloemenriviera vakantie.nl

Bloemenrivieravakantie.nl is de startplek voor een vakantie naar de prachtige Italiaanse Bloemenriviera. Bij ons vind je meer informatie over dit fantastische gebied, alle reisorganisaties naar Italie (voor alle soorten vakanties) en exclusieve aanbiedingen!

Plaats een reactie

*
*