Riviera dei Fiori, ofwel de Bloemenriviera

juni 17, 2014 Geen reacties
Italiaanse Bloemenriviera

Wie is er niet dol op Italië? Het land gelegen in Zuid-Europa, is een populaire reisbestemming. Het laarsvormige land is voor een aantal redenen één van de populairste reisbestemmingen ter wereld, onder andere door de kunstschatten, de mode, de prachtige landschappen, de gepassioneerde mensen en de haute cuisine. Italianen staan bekend om hun enthousiasme, en deze eigenschap komt voor een groot deel terug in hun cultuur. Italië wordt vooral geroemd om de uitmuntende haute cuisine en de uitstekende mode. Vraag een ieder en dit zijn vrijwel altijd de twee aspecten die geassocieerd worden met Bella Italia. Een echte Italiaanse traditie is de La Passeggiata, een avondwandeling waarbij er optimaal genoten wordt van het leven, alsmede om ook de nieuwste mode en je romance te showen. Er is nog één ding niet genoemd waar Italië bekend om is en dat is de verscheidenheid in het landschap, dit is één van de voornaamste reden waarom veel toeristen een vakantie naar Italië boeken. Een populaire vakantiebestemming in het laarsvormige land is de Riviera dei Fiori, ofwel de Bloemenriviera.

De Italiaanse Bloemenriviera is een prachtige, groene kuststrook welke gelegen is bij de havenplaats Genua. Deze kuststreek heeft haar naam te danken aan haar diverse begroeiing. Langs de Bloemenriviera vind je vooral mediterrane vegetatie. Het is één van de mooiste omgevingen van Italië en hier aan de Bloemenrivier kun je genieten van een onbezorgde vakantie. Het is ook één van de weinige bestemmingen in Italië waar je kunt genieten van een all inclusive vakantie Italië. Hier vindt u een overzicht van alle all inclusive vakanties in Italie.

Zien en doen in Italië

Het land is opgedeeld in diverse gebieden en er behoren ook een aantal eilanden bij Italië. Elk gebied van Italië heeft haar eigen onweerstaanbare attracties, van de Italiaanse Riviera en het Grote Kanaal van Venetië in het noorden tot de adembenemende ruïnes voor de kust van Amalfi en Pompeii in het Zuiden. Het land is de thuisbasis van het grootste aantal werelderfgoederen van UNESCO. Naast de vele kunstschatten, heeft Italië prachtige kuststroken, bergmeren en prachtige bergen.

Italië heeft zo ontzettend veel te bieden qua zien en doen, dat het bijna een leven lang kan duren om alles te verkennen in het prachtige Italië. Er zijn een paar must do’s die een ieder moet hebben gezien in Italië. De must do’s omvatten de St. Peter’s Basiliek in Rome en het Colosseum, de Grand Canal in Venetië, de schilderachtige kustlijn van Amalfi en het fotograferen van Scheve Toren van Pisa.

Accommodaties in Italië

Italië biedt niet alleen veel verscheidenheid qua bezienswaardigheden, natuur en landschappen, ook biedt het land veel verschillende accommodaties. Een ieder zal een geschikte accommodatie kunnen vinden in dit mooie land. Of je nu van de camping houdt of juist van de luxe van een hotel, alles is mogelijk in Italië. De snelste manier om bij je geweldige accommodatie te komen is door een vliegvakantie Italië te boeken.

Over ons: Bloemenriviera vakantie.nl

Bloemenrivieravakantie.nl is de startplek voor een vakantie naar de prachtige Italiaanse Bloemenriviera. Bij ons vind je meer informatie over dit fantastische gebied, alle reisorganisaties naar Italie (voor alle soorten vakanties) en exclusieve aanbiedingen!

Plaats een reactie

*
*