Wat neem je mee op vakantie?

oktober 11, 2017 Geen reacties

Je komt aan op de plek van je bestemming en je bent altijd bang dat je iets ben vergeten. Een bikini, je pyjama, een tandenborstel. Helemaal geen ramp maar wel vervelend en onhandig. Rustgevend en ook nog is geld besparend is het om een volledig lijstje te hebben met alles wat je nodig hebt.

Waar reis je naar toe, wat heb je nodig?

Kijk goed naar welk land je reist, wat jullie gaan ondernemen, over welke services en voorzieningen je beschikt en wat je daadwerkelijk nodig hebt. Een hotel is iets anders dan kamperen. En vraag je bijvoorbeeld af of je tussentijds gewoon kunt wassen? Je hoeft niet voor iedere dag een schoon kledingsetje mee te nemen. Maar je kan ook een flesje daar kopen voor handwas. Zodat je in je wasbak even wat shirtjes kan wassen. Dan vervolgens buiten ophangen op bijvoorbeeld een touw die kan je altijd kopen in supermarktjes. Kijk verder naar de temperatuur in het land en pas je bagage daaropaan.

Reizen en geldzaken

Vergeet vooral niet de onderstaande zaken. Heb je dit? Dan ben je al een heel eind op weg!

  • Je paspoort, zonder je paspoort kom je niet heel ver. Wat ook handig is om mee te nemen is een kopie van je paspoort.
  • Je ticket, je kan hem uitprinten of op je telefoon laten zien.
  • Contant geld, om bijvoorbeeld het uiteten mee te betalen.
  • Pinpas
  • Creditcard, vaak als je een auto wil huren in het buitenland moet je vaak een creditcard hebben. Anders kan je geen auto huren. Dus altijd handig om mee te hebben.
  • Internationaal rijbewijs indien nodig, vaak kan je ook met alleen een Nederlands rijbewijs in Europa rijden bijvoorbeeld Italië.

Kleding

Over kleding is vaak moeilijk te adviseren. Het is maar net wat je gewend bent en wat je fijn vindt om te dragen. Maar neem niet te veel mee. Denk in termen van lichtgewicht, laagjes en donkere kleuren. Zorg voor basics die onderling goed combineren en neem een of twee echte favorieten mee. Bezuinig ­­. Onderweg kun je ook al kiezen voor laagjes. Als het te warm is, trek je iets uit.

Over ons: Bloemenriviera vakantie.nl

Bloemenrivieravakantie.nl is de startplek voor een vakantie naar de prachtige Italiaanse Bloemenriviera. Bij ons vind je meer informatie over dit fantastische gebied, alle reisorganisaties naar Italie (voor alle soorten vakanties) en exclusieve aanbiedingen!

Plaats een reactie

*
*