Italiaanse Bloemenriviera

augustus 17, 2012 Geen reacties
Italiaanse Bloemenriviera

Wist je dat de Italiaanse Bloemenriviera een deel is van de kust van Italiƫ en dat deze loopt van de grens van Frankrijk tot Toscane? Deze kuststrook ligt namelijk aan de Tyrreense Zee, men noemt het ook wel de Ligurische Kust. Het ligt aan het westen en ook aan het oosten van de havenstad Genua. Het wordt in het Italiaans ook wel Riviera di Levante genoemd (het oostelijke deel) of Riviera di Ponente (westelijke deel). Steeds meer toeristen gaan van de Italiaanse Bloemenriviera genieten, er zijn namelijk veel plaatsen waar je een kijkje kunt nemen en ook kunt gaan verblijven! Denk bijvoorbeeld aan de plaatsen:
– Cogoleto
– Pietra Ligure
– Diano Marina
– Ceriale
– Loano
– Rapallo
– Albenga
– Andora
– Bonasolla
– Castellaro

Het weer bij de Italiaanse Bloemenriviera
Als je naar de Italiaanse Bloemenriviera gaat dan kun je genieten van de zon. Er zijn hier namelijk gemiddeld 8000 zonuren, de temperatuur is tussen de acht en de dertig graden, vriezen komt in de Bloemenriviera maar zelden voor. Als je dus goed weer wilt en alles wilt gaan bekijken dan is dit een ideale bestemming, of dat het nu winter is of zomer, het maakt niet uit in de Bloemenriviera want koud is het hier niet echt. In de zomermaanden is het vaak druk aan de Italiaanse Bloemenriviera, er komen dan veel toeristen uit verschillende landen die hier komen genieten van de mooie natuur. Er is veel te bekijken, te denken aan de Cinque Terre, dit bestaat uit vijf dorpen die op de rotsen liggen. Het is geweldig om te zien en je kunt hier ook een bezoekje brengen aan de dorpen. Maak eens kennis met de inwoners en kijk eens hoe rustig deze mensen leven, je wordt er meteen ontspannen van, nog een reden om te kiezen voor de Italiaanse Bloemenriviera.

Over ons: Bloemenriviera vakantie.nl

Bloemenrivieravakantie.nl is de startplek voor een vakantie naar de prachtige Italiaanse Bloemenriviera. Bij ons vind je meer informatie over dit fantastische gebied, alle reisorganisaties naar Italie (voor alle soorten vakanties) en exclusieve aanbiedingen!

Plaats een reactie

*
*